16 Eylül 2010 Perşembe

Fırında Makarna



Malzemeler:
Yarım paket fırın makarna
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Tuz


Yapılışı:
Makarnaya 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip 5-6 bardak suda 15-20 dk haşlayıp süzün.Süzer süzmez üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ gezdirip yapışmaması için karıştırın.Ayrı bir kapta yumurtayla sütü çırpın üzerine süt, peynir,sıvı yağ ve maydanozu ekleyin.Yaptığınız bu harcı makarnayla harmanlayın.Kare bir borcam tepsiyi katı yağla yağlayıp hafifçe unlayın.Makarnalı harcı tepsiye boşaltın, üzerine kaşar rendesini serpin.Önceden ısıtılmış fırında yüzü iyice kızarıncaya kadar fırınlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder