23 Eylül 2010 Perşembe

Gül Tatlısı



Malzemeler:

1 çay  bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Ön hazırlık:
Su, şeker ve limon suyunu birtaşım kaynatıp altını kapatıyoruz.

Yapılışı:

Un, kabartma tozu ve vanilin haricindeki tüm malzemeyi karıştırın.Eleyerek un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun.Merdaneyle 0,5cm kalınlığında açıp çar bardağı yardımıyla daireler kesin. Şekildeki gibi üst üste koyup kıvırın. Bıçakla ortasından kesip tepsiye dizin.(Yağlı bir hamur olduğundan tepsiyi yağlamaya gerek yok.)

200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından aldıktan 3-4 dk sonra şerbetini dökün.

3 yorum:

  1. Çok güzel bir tatlı ,ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Blogumu takip eden ve yorum yazan ilk kişi olduğunuz için çok mutlu oldum.Bende bir süredir sizi zevkle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. cok tesekkürler

    YanıtlaSil