Malzemeler:
2 çay bardağı simit
2 çay bardağı köftelik ince bulgur
2-3 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Tuz , karabiber isteğe göre pul biber
Yapılışı:
Mercimeği tencereye alıp 4 çay bardağı suyla pişirin.İyice ezilmiş fakat suyunu tamamen çekmemiş haldeyken altını kapatıp köftelik bulgurunu katın. Kaşıkla altını üstünü karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bu arada soğanları yemeklik gibi ama ufak ufak doğrayın. Yağı tavaya alıp doğradığınız soğanları soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun, altını kapatmadan salçayı ekleyip biraz çevirin ve altını kapatın. Sarımsak ve maydanozları da doğrayıp hazırda bekletin. Bulgur suyunu tamamen çekip şiştiğinde yoğurmak için köfte leğeni yada tepsiye alın.Baharatlarını ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın, sarımsağını da alıp yoğurmaya başlayın.Eğer çok kuruysa ellerinizi ıslatacak kadar su alabilirsiniz. Çok fazla ezmeden malzemeler karışıncaya kadar yoğurduktan sonra önce maydanozu sonrada maydanozun üstüne kızgın haldeki yağla soğanı alın. Ellerinizi yakmadan harmanlar gibi yoğurup köftelere şekil verip servis yapın.
*Eğer tek başına öğün olarak tüketilmeyecekse bu malzemeden 3-4 kişiye yetecek kadar köfte çıkacaktır.
Ellerine sağlık, bayılırım...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilAyy,çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık..Mutlu akşamlar diliyorum..sevgilerimle..
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim.Doğrusu tadı da beğenilmeyecek gibi değildi :)
YanıtlaSil