16 Eylül 2010 Perşembe

Patlıcan Musakka



Malzemeler:
5 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
200 gr kuzu kıyma
2-3 tane sivri biber
1-2 tane orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı kaynar su

Ön Hazırlık:
Patlıcanlar alacalı soyulup önce dikine 4'e bölünecek sonrada enine 2cm aralıklarla doğranacak.30 dk tuzlu suda bekletilip daha sonra hafif pembeleşecek şekilde kızartılacak.
Kıymalı harç için tava içine zeytinyağı konulup soğanlar kavrulmaya başlanacak.Biraz kavrulunca biber ve iri doğranmış sarımsak eklenip kavrulmaya devam edilecek.Soğanlar tam olarak kavrulduğunda kıyma eklenip, kıyma saldığı suyu çekene kadar pişirilecek.Salçası eklenip kokusunun çıkana kadar çevrilecek.Kokusu çıkınca küp küp doğranan domates, tuz ve karabiberi ilave edilecek.Domates suyunu çekene kadar pişirilecek.

Yapılışı:   
Kızarmış patlıcanlar tencerenin dibine yayılıp üzerine düzgün bir kat halinde kıymalı harcı serilir.Üzerine kaynar su ilave edilip istenirse domates ve biber halkalarıyla süslenir.Tenceredeki su kaynamaya başlayınca kapağı kapatılıp altı kısılır ve 30 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder