19 Eylül 2010 Pazar

Patatesli Börek



Malzemeler:
1 kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı yağ
2 yumurta
1,5 yufka
4 küçük patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz


Ön Hazırlık:
Patates çatalla ufak ufak delinip mikrodalga fırında 8 dk max ısıda pişirilecek yada klasik yöntemle haşlanacak.


Yapılışı:
Sıvı yağı tavaya alıp ince ince doğradığınız soğanları kavurun.Üzerine haşlanmış patatesleri ezip ekleyin.Salçasını koyun ve damak tadınıza göre tuzunu atın.Pişince tuzsuz olmaması için tuz tadının biraz belirgin olması gerekiyor.1 yumurtanın sarısını ayırıp beyazıyla diğer yumurtayı iyice çırpın.Yarım fincan yağ, 1 fincan süt ve yumurtaları karıştırın.Yufkayı sigara böreği saracakmış gibi üçgen biçimde kesin.Üzerine önce sıvı harcı sürün sonra patatesini koyup sigara böreği gibi sarın.Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yüzü kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder