2 Eylül 2010 Perşembe

Yayla Çorbası


Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
0,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Yapılışı:
Pirinç ve 1,5 su bardağı su tencereye alınıp pirinç suyu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve un iyice karıştırılır. Pirinçler suyunu çekince kalan su da eklenip kaynatılır. Su kaynayınca önce 2-3 kepçe kadarı yoğurt,yumurta ve un karışımına karıştırılır. Sonra karışımın tamamı pirinçlere eklenir ve bir taşım kaynatılır. Kaynayınca tuzu ilave edilir.Son olarak ayrı bir yerde kuru nane yağla kavrulur ve çorbanın üzerine gezdirilir.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder