15 Ekim 2010 Cuma

sehriyeli domates corbasi


Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un 
3 yemek kaşığı  domates rendesi
3 yemek kaşığı tel şehriye
1 çay kaşığı kuru nane
1 tane et suyu bulyon
Çay kaşığının ucuyla limon tuzu

Yapılışı:
Tecereye sıvı yağ ve unu koyup kavurun. Üstüne nane ve domates rendesini ekleyip 3-4 dk daha kavurup şehriyeyi ekleyin. Bir iki çevirip 3 su bardağı su, et suyu bulyon ve limon tuzunu da ilave edin. Şehriyeler piştiğinde tuzunu da kontrol edip ocağın altını kapatın.

*Tat marka domates rendesi kullandım ve çorba gayet lezzetliydi. Bu çorbadaki ölçüleri tepeleme kullandım ve 4 kişilik bir çorba elde etmiş oldum.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder