3 yufka
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım kg patates
Yeteri kadar peynir
Maydanoz
Ön Hazırlık:
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Ayrı bir yerde 2 yumurta ve 3. yumurtanın beyazı, süt ve sıvı yağı çırpıp hazırlıyoruz.
Yapılışı:
Yufkanın birini açıp önce sıvı harcın sonra da patatesli harcın üçte birini üstüne yayıyoruz.Üzerine 2. yufkayı açıp ona da aynı işlemi uyguluyoruz. 3. yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra 3 yufkayı birden rulo haline getirip 2 cm genişliğinde dilimliyoruz.Dilimleri tepsiye yan olarak dizip üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yüzü kızarana kadar pişiriyoruz.
Süper bir börek olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilYiyenlere afiyet olsun :)
YanıtlaSil