Malzemeler:
1 kase köftelik ince bulgur
250 gr dana eti
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 küçük soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı salça
1 et suyu bulyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, Pulbiber, Limontuzu
Yapılışı:
Köftelik bulgur, çok ince doğranmış ve hafifçe sıkılarak suyu alınmış soğan, tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar salça leğene alınıp ılık suyla iyice yoğurulur. Yoğurma işlemi tamamlanınca yumurta ve unu eklenip onlarda hamura yedirilir. Bundan sonra eller hafif ıslatılıp köfteden ufak parçalar alınarak misket şeklinde nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler kaynamış suda 15-20 dk kadar haşlanır.Haşlandıktan sonra süzülüp bekletilir. Ayrı bir yerde soğan ve et kavrulur salçası, limontuzu, tuzu ve bulyonu eklenir, göz kararı suyu katılıp kaynatılır. Kaynayınca haşlanmış nohutu ve köfteleri eklenip bir kaç dakika daha kaynatılır. Ayrı bir yerde bir yemek kaşığı margarin eritilip nanesi kavrulur ve yemeğin üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.
* Yemeği yaparken köftenin iyice yoğurulmuş olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü iyi yoğrulmazsa pişerken köfteler dağılır.Bir de köftelerin dağılmaması yada ezilmemesi için yemeği mümkün oldukça dikkatli karıştırmak gerekir.
çok çok güzel, yarın hemen deneyeceğim. nohutu ıslattım bile, ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilÇok mutlu oldum inan.Biz eşimle çok beğenerek yedik umarım sizde beğenirsiniz.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sıcacık ne güzel olur şimdi.
YanıtlaSil