Malzemeler:
3 yemek kaşığı çorbalık tarhana
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 tane et suyu bulyon
4 su bardağı su
Yapılışı:
Margarini eritip salça, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Tarhanayı da tencereye alıp özleştirecek şekilde kavuruyoruz. Kokusu çıktığında suyunu ve bulyonu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha pişirip altını kapatıyoruz. Çorba kıtırlarıyla servis yapıyoruz.
Kıtırların Yapımı:
Bayat ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırında 10 dk kızartıyoruz. Bayat ekmekleri bozulmamaları için dolabınızın dondurucusunda saklamanızı öneriyorum.
Çorbalık Tarhana
Bayılırım tarhana çorbasına nefis görünüyor,havalar da soğudu sıcacık çorba ne güzel olur.
YanıtlaSilGerçekten güzel oluyor.Özellikle de hafta sonu kayınvaliden tarhana getirir sende üstüne hasta olursan süper oluyor :)
YanıtlaSilSen hasta olma ama kayınvaliden çorba getirsin :) Ellerine sağlık kayınvalidenin ellerine sağlık..sana da şifa olsun inş..sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Zeliha :)
YanıtlaSil