4 Ekim 2010 Pazartesi

Tarhana Çorbası


Malzemeler:
3 yemek kaşığı çorbalık tarhana
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 tane et suyu bulyon
4 su bardağı su

Yapılışı:
Margarini eritip salça, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Tarhanayı da tencereye alıp özleştirecek şekilde kavuruyoruz. Kokusu çıktığında suyunu ve bulyonu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha pişirip altını kapatıyoruz. Çorba kıtırlarıyla servis yapıyoruz.

Kıtırların Yapımı:
Bayat ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırında 10 dk kızartıyoruz. Bayat ekmekleri bozulmamaları için dolabınızın dondurucusunda saklamanızı öneriyorum. 



Çorbalık Tarhana

4 yorum:

  1. Bayılırım tarhana çorbasına nefis görünüyor,havalar da soğudu sıcacık çorba ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel oluyor.Özellikle de hafta sonu kayınvaliden tarhana getirir sende üstüne hasta olursan süper oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Sen hasta olma ama kayınvaliden çorba getirsin :) Ellerine sağlık kayınvalidenin ellerine sağlık..sana da şifa olsun inş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Zeliha :)

    YanıtlaSil